Debts / Schulden

 

Leviticus 25:

35 And if thy brother be waxen poor, and fallen in decay with thee; then thou shalt relieve him: yea, though he be a stranger, or a sojourner; that he may live with thee.

36 Take thou no usury of him, or increase: but fear thy God; that thy brother may live with thee.

37 Thou shalt not give him thy money upon usury, nor lend him thy victuals for increase.

 

 

https://www.homefinance.nl/nieuws-blog/blogberichten/100034/einde-van-het-flitskrediet/

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-schandalige-vorm-van-krediet-dankzij-deze-man-in-de-rechtszaal-wordt-gestuit~befd046b/

 

https://www.xwiljoenen-juridischadvies.nl/

 

 

Economie

Van Dijk Educatie grijpt naast UP

27 oktober 2014 12:04 Aangepast: 06 september 2015 15:24

 

Schoolboekuitgever Van Dijk Educatie uit Kampen krijgt overname prooi UP Group niet in handen, en moet het bedrijf een flinke schadevergoeding betalen. Nadat de voorgenomen aankoop afketste, legde Van Dijk beslag op de aandelen van UP. Ten onrechte, besliste de rechter.

 

Van Dijk Educatie is een van de grootste schoolboekendistributeurs van Nederland. Het bedrijf is afgelopen jaren snel gegroeid, van een omzet van 50 miljoen tot 288 miljoen euro. Eind vorig jaar werkte het bedrijf aan de nieuwste overname, die van de UP Groep uit Wageningen.

UP is actief op de onderwijsmarkt, met een studenteninformatiesysteem waarop 400.000 studenten in het middelbaar beroepsonderwijs zijn aangesloten. Op de zakelijke markt biedt het online opleidingen aan klanten als Shell, KLM en Aegon Achmea. Het bedrijf is voor driekwart in handen van Rabo Private Equity en boekte vorig jaar een omzet van 12 miljoen euro.

Van Dijk Educatie en UP Group sloten vorig jaar een principedeal, maar tijdens het boekenonderzoek trad er vertraging op. Ook bracht concurrent Iddink een hoger bod uit. Omdat de termijn voor een definitief akkoord werd gemist, verbrak UP Group de exclusieve onderhandelingen. Van Dijk Educatie legde vervolgens beslag op de aandelen.

Van Dijk Educatie won het afgelopen jaar twee rechtszaken over het beslag. Maar uit een vonnis dat vrijdag openbaar werd, blijkt dat de Amsterdamse rechtbank heeft geoordeeld dat het beslag onterecht was. Het beslag is opgeheven, en Van Dijk moet de schade vergoeden. UP-directeur Martin van den Broek wil niet zeggen hoe groot zijn schadeclaim is. “Maar dat wij schade hebben geleden, staat vast. Deze zaak heeft ons de afgelopen tien maanden zeer afgeleid van de business.”

Of Van Dijk Educatie tegen het meest recente vonnis in hoger beroep gaat, is nog onbekend. Directeur-aandeelhouder Hans van der Wind van Van Dijk Educatie was vanochtend onbereikbaar voor commentaar. Ook de woordvoerder en de advocaat van de schoolboekenuitgever waren onbereikbaar.

Nu het beslag is opgeheven, wordt UP Group zo snel mogelijk verkocht aan schoolboekenuitgever Iddink. “Hopelijk komt dat nog voor het einde van dit jaar rond”, aldus directeur Van den Broek. Dat Iddink vorige week zelf is overgenomen door participatiemaatschappij NPM Capital, verandert daar niets aan.

 

Source: 

https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/artikel/1555256/van-dijk-educatie-grijpt-naast

 

Van Dijk Educatie is een van de grootste schoolboekendistributeurs van Nederland. Eind vorig jaar werkte het bedrijf aan de nieuwste overname, die van de UP Groep uit Wageningen.

UP is actief op de onderwijsmarkt, met een studenteninformatiesysteem waarop 400.000 studenten in het middelbaar beroepsonderwijs zijn aangesloten. Op de zakelijke markt biedt het online opleidingen aan klanten als Shell, KLM en Aegon Achmea. Het bedrijf is voor driekwart in handen van Rabo Private Equity en boekte vorig jaar een omzet van 12 miljoen euro.

http://www.raboprivateequity.nl/

 

 

Erik van de Merwe

2010 - 2016 Commissaris, Rabobank Groep

2012 - 2016 Commissaris (voorzitter), Achmea

 

Source: 

https://managementscope.nl/manager/erik-van-de-merwe

http://www.hetgrotereplaatje.nl/illuminati.html

 

Educatie is een LEUGEN.

Ze verdienen er geld mee.

Maar aan een baan kom je niet. Je bent en blijft een slaaf van de STAAT DER NEDERLANDEN.

Die jouw het liefst in de schulden zet en houdt door WANPRAKTIJKEN door zogenaamde MENSELIJKE WETTEN te maken die het volgens HUN regels rechtmatig maken om mensen in de schulden te zetten en te houden door ze er nog dieper in te gooien met gerechtsdeurwaarders, incasso burea's enz....

 

Waar staat er in de bijbel dat je 3 jaar moet op een stokje bijten en je aan hun (de mensen) regels moet houden zodat je daarna uit de schulden bent. Dat je met hoge rente je schulden moet afbetalen die ze van je weg halen bij je baas of via je bankrekening.

Met zogenaamde processen in de rechtbank die je nog dieper in de schulden zetten.

Zodat je 3 jaar lang geen financiele zaken kunt doen en het netwerk dat je hebt opgebouwd niet meer kan onderhouden omdat jij je aan de zogenaamde regels moet houden. Zodat je daarna geen baan kan krijgen of iets voor je zelf (eigen bedrijf) kan starten.

 

Satan neemt iedereen in de maling met deze WANPRAKTIJKEN.

 

Ik heb ook gestudeerd THUIS en mijn diploma's gehaald die men beweerde dat je nodig had om werk te kunnen krijgen.

 

BULSHIT

 

Als je te oud bent en geen werkervaring hebt (doordat je een thuis studerende alleenstaande moeder bent die voor haar kinderen zorgt) dan heb je NIETS aan die zogenaamde diploma's van de STAAT DER NEDERLANDEN.

 

Mensen met kennis, ervaring en ZONDER diploma worden niet aangenomen. Terwijl jonge groentjes mogen gaan werken die nergens geen verstand van hebben en dat alleen omdat ze een diploma bezitten en goedkoop zijn.

 

Vroeger werd je door een bedrijf/mens zelf opgeleid. Nu doen dat zogenaamde scholen die geen kennis geven maar alleen aan INDOCTRINATIE doen en je diep in de schulden zetten met hun LEUGENS. 

 

 • Als ik een bedrijf wil starten dan mag je geen lening aan gaan zonder rente, zoals de Bijbel aantoont, zoals het eigenlijk hoort.
 • Ik krijg helemaal geen kansen, het enige wat ik mag doen is werken voor een klootzak die mij niet genoeg betaald om van rond te komen
 • of afhankelijk te zijn van de STAAT DER NEDERLANDEN in een uitkering waarbij men verplicht wordt te moeten gaan werken onbetaald als vrijwilliger.
 • zodat de gemeente hun geld heeft ontvangen van de STAAT DER NEDERLANDEN zodat de STAAT DER NEDERLANDEN (als bedrijf ingeschreven in Washington D.C.) weer kan liegen dat de werkeloosheid weer gedaald zou zijn.

 

Hou toch op met jullie leugens!!!

 

 

EducatieBETEKENIS & DEFINITIE

 

Educatie is een term, waaronder zowel onderwijs, opvoeding en vorming vallen.

Educatie komt van het Latijnse woord 'educere', dat opvoeden betekent.

Educatie leert mensen hoe ze moeten functioneren binnen een samenleving. Dit gebeurt door zowel de ouders als bijvoorbeeld een opleiding, maar ook door andere mensen in de omgeving. Er zijn verschillende soorten educatie, zoals cultuureducatie of media-educatie. Dit leert mensen gericht hoe zij met bijvoorbeeld verschillende media om moeten gaan. Naast het onderwijs is de opvoeding dus ook een belangrijk deel van educatie. Hierbij leren mensen van hun directe omgeving hoe zij met bepaalde gebeurtenissen om moeten gaan en zo krijgen ze normen en waarden bijgebracht. Er bestaan verschillende organisaties die zorg dragen voor de educatie van mensen. In Nederland is dat bijvoorbeeld het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Maar ook bepaalde particuliere organisaties kunnen bezig zijn met de educatie.

 GEPUBLICEERD OP 22-11-2011

 

 

Source: 

https://www.parool.nl/columns-opinie/is-er-uberhaupt-wel-onderwijs-zonder-indoctrinatie~b06183d6/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 

Is dit geen RODE VLAG!!!!!

SCHULDEN

 

WORDT SLAAF

VAN DE STAAT DER NEDERLANDEn

de elite

dat zijn de rijke stinkerds

die liegen en stelen

genaamd

willem alexander

ministers en rechters

EN LEEN GELD BIJ HUN VOOR EEN EDUCATIE

DIE ZE ZELF IN ELKAAR GEFLANST HEBBEN

MET DE BANKEN

 

Studeren? Zo kun je het betalen!

Je hebt je inburgeringsexamen gehaald, je hebt taallessen gevolgd en dan is het studiebudget dat je als nieuwkomer in Nederland kreeg bijna op. Wat dan?

 

Een studie volgen is gunstig voor jouw toekomst en voor de toekomst van Nederland. Maar een studie volgen kost ook geld. Ook al zijn de kosten voor studeren in Nederland niet hoog in vergelijking met andere landen, je zult er toch voor moeten sparen. Als je niet genoeg spaargeld hebt voor een studie, dan kun je geld lenen van de overheid. We noemen dat studiefinanciering. 

 

Levenlanglerenkrediet

Duo biedt sinds kort het Levenlanglerenkrediet aan. Als je geen recht hebt op studiefinanciering, bijvoorbeeld omdat je te oud bent, kun je onder bepaalde voorwaarden toch GELD LENEN om collegegeld, of lesgeld te betalen. Het krediet kun je aanvragen vanaf juni 2017. Lees op de website van Duo of je kunt voldoen aan de voorwaarden.

 

Source:

https://www.netinnederland.nl/informatie/dossiers/overzicht/onderwijs.html

https://duo.nl/particulier/

 

Waarom moet ik een startkwalificatie hebben?

 

Met een startkwalificatie heb je meer kans op een baan. Een startkwalificatie is een diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger. De overheid wil dat meer leerlingen een startkwalificatie halen. Daarom vallen leerlingen van 16 tot 18 jaar onder de kwalificatieplicht. Leerlingen van 18 tot 23 jaar krijgen hulp van Regionale Meld- en Coördinatiepunten (RMC-regio's) om toch een startkwalificatie te halen. 

 

Kwalificatieplicht verlengt de leerplicht

De kwalificatieplicht is bedoeld om schooluitval tegen te gaan en jouw kansen op een baan te vergroten. De kwalificatieplicht houdt in dat leerlingen van 16 tot 18 jaar verplicht zijn onderwijs te volgen als zij geen diploma havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger hebben.

De kwalificatieplicht komt na de leerplicht. Die loopt tot en met het einde van het schooljaar waarin je 16 jaar wordt. De kwalificatieplicht duurt tot de dag dat je een startkwalificatie hebt gehaald. Of tot de dag dat je 18 jaar wordt. De leerplichtambtenaar van jouw woongemeente houdt toezicht op de Leerplichtwet en de kwalificatieplicht.

Leerlingen tussen de 18 en 23 jaar zijn niet meer verplicht om een startkwalificatie te halen of naar school te gaan. Toch vergroot een diploma de kansen op de arbeidsmarkt. Daarom werken scholen en gemeenten samen met RMC-regio's. Een RMC-medewerker helpt bij het terugkeren naar een passende opleiding, of naar een combinatie van school en werk. Of bij het vinden van andere hulp of zorg.

Kwalificatieplichtig en werken

Wanneer je kwalificatieplichtig bent, dan moet je een volledig onderwijsprogramma volgen. Alleen als je de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in het mbo volgt, kun je leren en werken combineren. Je mag niet volledig werken zolang je kwalificatieplichtig bent. Ook niet als je bijvoorbeeld tussen 2 opleidingen in zit.

Vrijstelling kwalificatieplicht

De kwalificatieplicht geldt niet als:

 • je een diploma of getuigschrift van de praktijkschool hebt. Je kunt dan een programma volgen dat past bij jouw niveau;
 • je op een speciale school zit omdat je zeer moeilijk leert of een verstandelijke of een lichamelijke beperking hebt;
 • je op grond van de Leerplichtwet een vrijstelling van de plicht tot inschrijving op een school hebt gekregen.

 

Source:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leerplicht/vraag-en-antwoord/waarom-moet-ik-een-startkwalificatie-hebben

 

Startkwalificatie

Een startkwalificatie is in de ogen van de Nederlandse overheid het minimale onderwijsniveau dat nodig is om serieus kans te maken op duurzaam geschoold werk in Nederland. Jongeren tot 23 jaar, zonder een afgeronde opleiding die geldt als startkwalificatie, worden als voortijdig schoolverlater gekenmerkt.[1] Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft als doelstelling de schoolverlaters zonder startkwalificatie terug te krijgen in de schoolbanken om (jeugd)werkloosheid tegen te gaan.

Niveau startkwalificatie

Een havo- of vwo-diploma valt onder de norm van startkwalificatie. Een vmbo-diploma geeft wel toegang tot de vervolgopleiding mbo, maar wordt door de overheid niet gezien als startkwalificatie. Een mbo-diploma is wel een startkwalificatie met uitzondering van niveau 1 (assistent-beroepsbeoefenaar).

Relatie startkwalificatie en leerplicht

Per 1 augustus 2007 geldt er een leerplicht voor kinderen van 5 tot 16 jaar, zij moeten naar school. Zo kunnen zij zich voorbereiden op de maatschappij en de arbeidsmarkt. Jongeren die na hun 16e nog geen startkwalificatie hebben, moeten tot hun 18e onderwijs volgen. Deze kwalificatieplicht moet ertoe leiden dat er meer adolescenten een startkwalificatie halen.

Niveauverschillen binnen de startkwalificatie

Men mag er niet zonder meer van uitgaan dat de drie kwalificerende opleidingen hetzelfde niveau hebben, mbo-2 heeft dus niet hetzelfde eindniveau als havo of vwo immers mbo-2 geeft geen toegang tot het hbo.

De vier kwalificerende opleidingen in relatie tot leerplichtgrens:

 • vmbo-advies: 12 + 4 jaar vmbo + 2 jaar mbo = 18 jaar (leerplicht voldaan, geen toegang hbo)
 • vmbo-advies: 12 + 4 jaar vmbo + 4 jaar mbo (niveau 4) = 20 jaar (leerplicht voldaan, geeft toegang hbo)
 • havo-advies: 12 + 5 jaar havo = 17 jaar (leerplicht voldaan, geeft toegang hbo)
 • vwo-advies: 12 + 6 jaar vwo = 18 jaar (leerplicht voldaan, geeft toegang hbo en universiteit)

Niet iedereen ziet de onderlinge verschillen. Jan van Zijl, de voorzitter van de MBO Raad zegt op de website van de MBO Raad: “De roc’s streven er nu naar iedere leerling een startkwalificatie (mbo-2 niveau) te laten halen.”[2]

Bronnen, noten en/of referenties

 

Source:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Startkwalificatie

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Middelbaar_algemeen_voortgezet_onderwijs

 

 

https://werkwacht.nl/artikel/bijstand-onder-27-jaar/

https://www.rotterdam.nl/werken-leren/studeren-met-uitkering/

https://www.ijsselgemeenten.nl/ijsselgemeenten/nieuws_231/item/nog-geen-27-jaar-terug-naar-school_1873.html

https://www.ouders.nl/artikelen/onderhoudsplicht-voor-jongmeerderjarigen-18-21-jr

https://trajectum.hu.nl/verplicht_studeren_geen_succes/

https://www.studenten.net/artikel/een-uitkering-nadat-je-afgestudeerd-bent-dit-is-wat-je-moet-weten

 

 

https://www.zoekjebedrijfswagen.nl/mercedes-benz/sprinter/gesloten+bedrijfswagen/211-cdi-l2h2-imperiaal-trap-trekhaak/59362.detail